INFORMATIE

WERKWIJZE

Mensen van alle leeftijden en in elke levensfase komen bij mij voor een 1 op 1 consult of een groepssessie met lichamelijke, emotionele en/of mentale klachten. Daarnaast organiseer ik ook retraites, geef ik groepstrainingen en organiseer ik lezingen. Zie voor meer informatie de verschillende pagina’s op deze website onder aanbod. Voor een overzicht van de verschillende evenementen en activiteiten is er de agenda.

AFSPRAAK

Een afspraak maken voor een consult is gemakkelijk en kan via de het contactformulier op de website, per e-mail of via de telefoon. Naast het maken van een afspraak op werkdagen is het maken van een afspraak op zaterdag ook mogelijk.

EERSTE CONSULT

Na het maken van de afspraak ontvang je een intakeformulier. Deze stuur je ingevuld en ondertekend terug per e-mail of neem je mee naar de eerste afspraak, zodat ik een goed beeld kan krijgen van jouw klachten en de situatie. Tijdens het eerste consult hebben we een uitgebreid gesprek en leer ik je zo goed mogelijk kennen, dit eerste consult duurt ongeveer anderhalf uur. Mijn doel hierbij is een zo  volledig mogelijk beeld te krijgen van jou en de totale gezondheidstoestand en situatie, om zo de best passende behandeling voor jou  te kunnen bepalen. Kortom, het is de bedoeling om een totaalbeeld van jou als (uniek) persoon te krijgen. Dit gebeurt in een persoonlijke sfeer van rust, aandacht en geduld.

BEHANDELING

Nadat we dit gesprek hebben we gevoerd, bepalen we de best passende combinatie van behandeling/sessie voor jou en jouw klachten. Evt. kies ik  het best passende homeopathisch middel voor je uit, die je in principe gelijk meekrijgt of kort na de eerste afspraak krijgt opgestuurd.  Vanzelfsprekend krijg je tips mee om thuis e.e.a. toe te passen en na gemiddeld twee weken is er een nieuw contactmoment. Dit kan zijn een telefonische follow up, e-mail, whatsapp of Skype/Facetime.  De termijn waarop een vervolgconsult wordt afgesproken, is afhankelijk van de klachten en situatie en bedraagt gemiddeld 2 – 4 weken.

KLACHTEN

Met welke klachten kun je terecht?
Enkele voorbeelden:

  • Chronische klachten: hoofdpijn/migraine, allergieën, reuma, maag-, darm-, menstruatie- en overgangsklachten, huidproblemen, oorklachten.

  • Acute klachten: ongevallen, (oor)ontstekingen, griep, sportblessures.

  • Mentale problemen: angsten, (oud)verdriet, rusteloosheid, examenvrees, faalangst moedeloosheid, burnout, slaapproblemen, examenvrees.

  • Zogenoemde vage klachten: “ik zit niet lekker in mijn vel”, klachten vanwege HSP, onzeker voelen, stress.

HERSTEL

Met een op maat gemaakt programma/ behandeling van klassieke homeopathie, Touch en Matrix en/of Access Consciousness kan het zelfherstellend vermogen gestimuleerd worden en wordt het genezingsproces aangespoord, wat in principe kan leiden tot balans en herstel of vermindering van klachten. Gaandeweg kan men over het algemeen meer energie en veerkracht ervaren, de fysieke en mentale weerstand wordt verhoogd. De ervaring leert dat de behandeling vaak gepaard met innerlijke groei en bewustwording.

Consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar (afhankelijk van de aanvullende verzekering) en je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.

ptekst 6
Wat kan je verwachten !
 
 
                          Hoe gaan we te werk ?
We starten met een gratis intake gesprek, telefonisch of in mijn praktijk. In dit gesprek bespreken we jouw klacht / thema en wat jij graag wil veranderen, oplossen en achter je wil laten. Samen bekijken we welke methode en/of behandelingen jou het meeste aanspreken en plannen we 3 afspraken. In de loop van de tijd kunnen we dit evt. nog aanpassen. Vóór de eerste afspraak vul je thuis het intakeformulier in en stuur je naar mij terug. Zo krijg ik een goed beeld van je klachten en de situatie.
Voor meer informatie :
Vitaal in Balans
Greet van Wijk
Weijpoort 37
2415BW
Nieuwerbrug
0625085771
Openingstijden
Maandag t/m Vrijdag 09.00 - 21.00                      Zaterdag  09.00 - 16.00